Το όραμά μας

Σ΄αυτή τη δύσκολη εποχή με τα μεγάλα προβλήματα ,εγώ και οι συνεργάτες μου, με απόλυτη επίγνωση της μεγάλης ευθύνης μας , συγκροτήσαμε ένα ευρύ μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων με άτομα που έχουν επαγγελματικές περγαμηνές ,που έχουν ένσημα στο βιβλιάριο τους και   πλούσιο επαγγελματικό βιογραφικό.

Ένα μέτωπο που θέλει αλλαγές και σύγκρουση με τα πάσης φύσεως κατεστημένα, που φιλοδοξεί να στηρίξει την καινοτομία, την ανάπτυξη και να αναδείξει την ταυτότητα και τις αξίες του τόπου μας.

Με τον συνδυασμό μας αποδεικνύουμε ότι μπορούμε να υπερβούμε τα κομματικά σύνορα, γιατί το κοινωνικό μέτωπο των αλλαγών που χρειάζεται ο δήμος πρέπει να αγκαλιάζει πολίτες από όλο το πολιτικό φάσμα.

Εξάλλου η επιγραφή που υπάρχει δίπλα από την Πύλη της πόλης γράφει πως «ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΤΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ».. Δεν γράφει ότι θα πρέπει να ανήκει στην ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, στον ΣΥΡΙΖΑ η στο ΠΑΣΟΚ..

Τον συνδυασμό μας συγκροτούν νέα πρόσωπα, ενεργοί πολίτες που έχουν όρεξη και μεράκι να προσφέρουν στον τόπο τους. Πρόσωπα καταξιωμένα στην συνείδηση των τοπικών τους κοινωνιών. Φρέσκα, με όρεξη για δουλειά, για προσφορά.

Πρόσωπα που ξέρουν τί θα πει μεροκάματο.Τί θα πει μείωση αγοραστικής δύναμης,

Πρόσωπα που θα είναι δίπλα σας κι ανάμεσά μας και όχι ψηφοθήρες του τελευταίου μήνα, αφού η διοίκηση του καλλικρατικού δήμου μας δεν θα ασκείται συγκεντρωτικά αλλά θα είναι δίπλα σας ,θα σας αγκαλιάσουν όλες και όλους χωρίς διακρίσεις, ώστε να νοιώσει και ο δημότης της πιο απομακρυσμένης περιοχής ότι είμαστε κοντά του…

Γιατί για μας δεν υπάρχουν καλοί και κακοί πολίτες. Αντίπαλοι μας είναι τα προβλήματα του τόπου..

Και εκείνο που μπορούμε με βεβαιότητα να υποσχεθούμε ,είναι ότι αυτά τα προβλήματα δεν θα περάσουν καθόλου καλά μαζί μας!

Στο τέλος θα τα νικήσουμε…

Αγαπητοί φίλοι και αγαπητές φίλες , με πιλότο την κεντρική μας ιδέα που είναι τα παιδιά μας , η πολιτική που σκοπεύουμε να ασκήσουμε θα κινηθεί στους τέσσερις παρακάτω άξονες :

1. ΠΑΙΔΕΙΑ- ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Οι αρχαίοι πρόγονοι μας έλεγαν πως «πάντων χρημάτων μετρον άνθρωπος» . Σήμερα ο τόπος διέρχεται μια περίοδο κατά την οποία   έχουν περισσότερη σημασία οι αριθμοί και τα νούμερα , ενώ οι άνθρωποι και η καθημερινότητα τους έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα.. Προτεραιότητά μας είναι η ενίσχυση της Κοινωνικής Αλληλεγγύης ..

Προσωπικά θα αγωνιστώ για την ανάπτυξη ενός ευρύτερου κοινωνικού Δικτύου που θα μεριμνά για τα παιδιά αλλά και για την Τρίτη Ηλικία .Για την παιδεία των παιδιών μας που θα πρέπει να μαθαίνουν γράμματα σε σύγχρονα και ασφαλή κτίρια. Η ενδυνάμωση των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών αλλά και η τοποθέτηση σε νέα βάση της σχέσης του Δήμου με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, είναι απαραίτητη , Μετά την απαράδεκτη απόφαση του αθηνοκεντρικού κράτους και του σχεδίου «Αθηνά» που το αποψίλωσε.

2. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Για μας το περιβάλλον δεν είναι μια αφηρημένη έννοια που ακούγεται μόνο σε οικολογικές ημερίδες..

Για μας το περιβάλλον είναι το μέλλον μας..

Γιατί περιλαμβάνει τις δυο Λιμνοθάλασσες μας , τον Αχελώο και το νερό του , που επιτέλους και με την βούλα του νομού δεν πρόκειται να εκτραπεί .

.Περιβάλλον για μας είναι το νερό που πίνουμε και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει…

Περιβάλλον για μας είναι οι καθαρές ακτές που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τουρισμού..

Περιβάλλον είναι τα σκουπίδια και γενικά η διαχείριση των απορριμμάτων και η ανακύκλωση τους....

Δεν νοείται μια περιοχή που φιλοδοξεί να προσελκύσει επενδυτές να είναι βρώμικη και ακάθαρτη…

3. ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Χιλιοφορεμένη λέξη η «ανάπτυξη» , έχει καταντήσει ένα σύνθημα χωρίς νόημα.. Θα πρέπει να την επανατοποθετήσουμε σε καινούριες βάσεις και να την στηρίξουμε   στα πλεονεκτήματα της περιοχής μας

Καταρχήν η βασική υποδομή της Ιόνιας Οδού που ήδη έχει επαναδρομολογηθεί η ολοκλήρωση της , αναμφίβολα θα έχει θετικές επιπτώσεις τόσον στην οδική ασφάλεια όσον και στον τουρισμό της περιοχής μας .

Ένα τουρισμό που μπορούμε να αναπτύξουμε εκμεταλλευόμενοι τα πελονεκτήματα μας .

Η πολιτιστική μας κληρονομιά δεν είναι μόνο η μνήμη της Ηρωικής Εξόδου το 1826. Η περιοχή μας έχει τα αρχαία θέατρα:

Των Οινιαδών στην Κατοχή

Της Καλυδώνας και

Της Πλευρώνας,

αρχαιολογικούς χώρους και φυσικά αρχαιολογικά ευρήματα που είναι ελάχιστα γνωστά.

Ειδικά για το αρχαίο θέατρο Οινιαδών στην Κατοχή, κόσμημα όχι μόνο του νομού αλλά και της χώρας,

Πείτε μου μια άλλη περιοχή στην Ελλάδα που να έχει 3 αρχαία θέατρα, που να έχει τέτοια και τόση πολιτιστική κληρονομιά!

Θα επιδιώξουμε λοιπόν τη προβολή όλων αυτών, για να αποτελέσει και ένα ακόμη σημείο ενίσχυσης του τουρισμού και όλων των ειδών αυτού.

Είναι αδιανόητο ένας από πιο εύφορους κάμπους των Βαλκανίων ,όπως είναι ο δικός μας , να μένει ουσιαστικά ανεκμετάλλευτος και να μην αξιοποιείται με εποικοδομητικό τρόπο το δώρο που μας έκανε ο Αχελώος ποταμός!!!

Θα ολοκληρώσουμε τα έργα προστασίας περιβάλλοντος και των οικοσυστημάτων της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου και της Λιμνοθάλασσας Αιτωλικού, εξορθολογίζοντας την τουριστική εκμετάλλευση τους ,αφού μπορούν να φιλοξενήσουν ναυταθλητισμό, κωπηλατικούς και ιστιοπλοϊκούς αγώνες,

Απαιτείται η χωροθέτηση των υδατοκαλλιεργειών και η ανάδειξη των οικοσυστημάτων ως χώρους ανάπτυξης για ειδικές μορφές τουρισμού.

Επίσης ψηλά στην ατζέντα μας είναι και ο ιαματικός τουρισμός…

Θα υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την ολοκλήρωση του έργου της μαρίνας προς όφελος της περιοχής και των δημοτών .

Κι επειδή ο δήμος δεν είναι επιχειρηματίας , προϋπόθεση όλων αυτών που ανέφερα είναι η δημιουργία όλων των αναγκαίων εκείνων υποδομών που θα προσελκύσουν ιδιώτες για να επενδύσουν στην περιοχή μας

4. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ- ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οι Μεσολογγίτες έχουμε την μεγάλη τιμή αλλά και την μεγάλη ευθύνη να είμαστε κληρονόμοι ενός μεγάλου ονόματος.. «Μεσολόγγι», όχι ένα όνομα βαρύ σαν ιστορία , αλλά ένα όνομα που είναι η προσωποποίηση της Ιστορίας!!

Αυτό το όνομα- ετικέτα   θα πρέπει να το αξιοποιήσουμε.. Αναδεικνύοντας , προβάλλοντας και ενισχύοντας στο έπακρο τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής .

Γι΄αυτό δεσμεύομαι προσωπικά για την ολόθερμη και πολύπλευρη στήριξη όλων των πολιτιστικών συλλόγων..

Όσον αφορά τον αθλητισμό απαιτείται η βελτίωση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων καθώς και η ενίσχυση   των δομών του μαζικού αθλητισμού