p2

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων κατά την διάρκεια της συνεδρίασης που πραγματοποιείται σήμερα στην νέα αίθουσα του Δημαρχείου, ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος σημείωσε ότι:

Δημοτική Φιλαρμονική

Αναφορικά με την δραστηριότητα και βιωσιμότητα της Δημοτικής Φιλαρμονικής, σύντομα θα γίνουν εκ μέρους του Δήμου και του νομικού προσώπου οι σχετικές ανακοινώσεις για το σχεδιασμό και την υλοποίηση των απαραίτητων δράσεων προκειμένου να διασφαλιστεί πληρέστερη οργάνωση της πολιτιστικής δομής αλλά και η μόνιμη λειτουργία της.

 

Παλαμαϊκή Σχολή

Σχετικά με την ανακατασκευή του κτηρίου της Παλαμαϊκής Σχολής στο Μεσολόγγι,  τόνισε πως: «Είμαστε γνώστες του προγράμματος για την  Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία, 2014-2020. Γνωρίζουμε επίσης πως η εκδήλωση ενδιαφέροντος ξεκινά την Ιανουάριο 2018 ενώ απαραίτητη προϋπόθεση ένταξης είναι η επιφάνεια του κτηρίου η οποία θα πρέπει να υπερβαίνει τα 500 τ.μ. Σε κάθε περίπτωση γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση».

Οδική σύνδεση με ΤΕΙ

Σχετικά με την οδική σύνδεση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας επισημάνθηκε πως αμέσως μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του 2016, υποβλήθηκε πρόταση από τον Δήμο για αναβάθμιση των υποδομών. Κατατέθηκε στο αρμόδιο Υπουργείο, στοχεύει στην αντιπλημμυρική προστασία αλλά και την κατάλληλη διαμόρφωση (ως σημείο εισόδου της πόλης του Μεσολογγίου) για την ασφαλή διέλευση πεζών και οχημάτων. Μέχρι τώρα, ο Δήμος αναμένει την ανταπόκριση του Υπουργείου προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

p1 

Ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου (ΔΑΚ)

Για το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου επεσήμανε πως ήδη έχει προεγκριθεί πρόταση για την ενεργειακή αναβάθμισή του ύψους 60.000 ευρώ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η επικοινωνία με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς φορείς προκειμένου άμεσα να κατατεθεί το Τεχνικό Δελτίο του έργου.

Λιμάνι Μεσολογγίου

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την χρήση του Λιμανιού Μεσολογγίου, ο Νίκος Καραπάνος σημείωσε πως ο Δήμος επιθυμεί την τουριστική αξιοποίηση, καταθέτοντας μάλιστα για το σκοπό αυτό τις προτάσεις του προς το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Ωστόσο, ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα, για το Λιμάνι Μεσολογγίου έχει εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον για μεταφορά και εκφόρτωση ανεμογεννητριών, καθώς στο χώρο υπάρχει η δυνατότητα προσωρινής αποθήκευσης μεγάλων φορτίων. Επιπρόσθετα μετά από ώριμη μελέτη που υποβλήθηκε στο Υπουργείο, εγκρίθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσιών Επενδύσεων η προμήθεια και τοποθέτηση πλωτής προβλήτας για την εξυπηρέτηση των σκαφών, ως αναπόσπαστο τμήμα της συνολικής μελέτης του Master Plan.

Λειτουργία ΔΕΥΑΜ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Μεσολογγίου θα συνεχίσει να λειτουργεί με εξορθολογισμό εσόδων και εξόδων ενώ παράλληλα θα εφαρμοστεί αυστηρότερη πολιτική σε ότι αφορά τις οφειλές. Αυτό επεσήμανε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Νίκος Καραπάνος, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως θα εξετασθεί το ενδεχόμενο παρουσίασης της μελέτης βιωσιμότητας της Επιχείρησης είτε με ηλεκτρονικό τρόπο είτε σε προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

p3

Αποζημιώσεις από τις πλημμύρες του 2016

Όπως έγινε γνωστό, οι πιστώσεις για την αποκατάσταση της οικοσκευής σε όσους συμπολίτες μας έχουν πληγεί από τις πλημμύρες του 2016, ακόμη δεν έχουν αποσταλεί από το αρμόδιο Υπουργείο. Εκ μέρους του Δήμου έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες καταγραφής των ζημιών, ενώ το ποσό έχει πιστωθεί έως σήμερα είναι το έκτακτο βοήθημα.

Εκτάσεις της Κτηματικής Υπηρεσίας

Καμία ανταπόκριση δεν έχει ακόμη υπάρξει στα κατ’ επανάληψη αιτήματα που έχει υποβάλλει ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου για παραχώρηση εκτάσεων που σήμερα διαχειρίζονται Κτηματική Υπηρεσία. Παράδειγμα αποτελεί η έκταση που βρίσκεται εγγύτατα της εκκλησίας του Αγίου Νεκταρίου στο Λιμάνι Μεσολογγίου, η οποία διατηρεί το πλεονέκτημα της χρήσης για τουριστική αξιοποίηση.

Δημοτικός φωτισμός περιμετρικών οδών Μεσολογγίου

Η αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού στις περιμετρικές οδούς του Μεσολογγίου έχει ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο περίπου, ενώ οι εργασίες συνεχίζονται, κυρίως δε στο νότιο τμήμα της ανατολικής περιμετρικής όπου εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Μεσολογγίου - Αιτωλικού

Κλείνοντας τη διαδικασία των ερωτήσεων ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου έκανε σύντομη αναφορά στην εφαρμογή της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης Μεσολογγίου – Αιτωλικού, τονίζοντας πως οι διαδικασίες προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς. Σύντομα, θα γίνει συνολική παρουσίαση των έργων της Ο.Χ.Ε. στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ άμεσα δρομολογούνται έργα όπως οι Διαδρομές της Λιμνοθάλασσας και η ανάδειξη των Γεφυριών Αιτωλικού.

   
© dimosgiatapaidiamas.gr