Εκτύπωση
Κατηγορία: Γραφείο Τύπου

  kk

Ξεκίνησε την λειτουργία του στο ισόγειο του Δημαρχείου το Κέντρο Κοινότητας και Παράρτημα ΡΟΜΑ του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, μετά την υπογραφή των συμβάσεων εργασίας από το Δήμαρχο Νίκο Καραπάνο και τους εργαζόμενους που στελεχώνουν τη νέα κοινωνική δομή.

Το Κέντρο Κοινότητας, απευθύνεται σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες πληθυσμού όπως άτομα που πλήττονται από ένδεια, ανέργους, μετανάστες, άτομα με ειδικές ανάγκες, ΡΟΜΑ, μονογονεϊκές οικογένειες και ηλικιωμένους, εστιάζοντας  στην υποδοχή, ενημέρωση και υποστήριξή τους.

 

 Όπως αναφέρεται στο ειδικό έντυπο που ήδη έχει εκδοθεί, στόχος λειτουργίας της δομής είναι ν’ αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη διασύνδεση των πολιτών με όλους τους φορείς σε τοπικό, περιφερειακό ή ακόμη και εθνικό επίπεδο, συμβάλλοντας συγχρόνως στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

Αναλαμβάνει δε:

  1. Την υποστήριξη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου
  2. Τη διασύνδεση με φορείς και προγράμματα κοινωνικής προστασίας
  3. Τη συνεργασία και παραπομπή αιτημάτων σε άλλες δομές και υπηρεσίες απασχόλησης
  4. Τη συγκέντρωση και διανομή βασικών αγαθών
  5. Την ανάπτυξη Δικτύου Εθελοντισμού
  6. Τη διοργάνωση εκδηλώσεων πολιτισμικού, επιμορφωτικού και κοινωνικού περιεχομένου
  7. Την ανάπτυξη δράσεων δημιουργικής απασχόλησης και κοινωνικής ένταξης, ειδικότερα ( αλλά όχι αποκλειστικά) μαθητών ΑΜΕΑ, παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες, Ρομά.

Οι υπηρεσίες δε που προσφέρει αφορούν πληροφόρηση για προγράμματα πρόνοιας και κοινωνικής ένταξης, υποστήριξη στην διαδικασία υποβολής αιτήσεων και στην ένταξη σε προγράμματα (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, ΤΕΒΑ κ.α.), καταγραφή στο Ενιαίο Πληροφοριακό Σύστημα (Ε.Π.Σ.) και παροχή Ψυχοκοινωνικής - Συμβουλευτικής υποστήριξης.

Κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης μπορεί να απευθύνεται στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ 31, ΙΣΟΓΕΙΟ (ΡΑΔΙΟ ΜΕΓΑΡΟ)              

Τ.Κ:30200, ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2631363431

Fax: 2631363420

E-MAIL: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ:  http://www.messolonghi.gov.gr

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Δευτέρα – Παρασκευή (8:00 –16:00)